• Головна
  • "Оприлюднено ціни на газ в Україні": українці приголомшені інформацією про зміни
15:32, 1 травня

"Оприлюднено ціни на газ в Україні": українці приголомшені інформацією про зміни

"Оприлюднено ціни на газ в Україні": українці приголомшені інформацією про зміни

В Україні ціни на газ стали нижчими. Вартість блакитного палива стала знижуватись після п'яти місяців зростання. Таким чином, газ подешевшав уперше з грудня минулого року.

Як інформує "Today.ua", про це свідчать дані ринкових котирувань на цей енергоресурс.

Так, після того, як вартість газу піднялась до максимальної позначки за останні п'ять місяців, почалось її зниження. Під кінець квітня ціна на газ знизилась до 15,45 тис. грн/тис. кубометрів (з ПДВ) або 12,875 тис. грн/тис. кубів (без ПДВ). Причому лише за тиждень, що минув, тисяча кубометрів блакитного палива подешевшала на 225 грн або на 1,4%.

Проте ще в середині квітня газ торгувався за максимальними цінами: 15,95 тис. — 16,05 тис. грн/тис. кубів (з ПДВ) чи 13,292 тис. — 13,375 тис. грн/тис. кубометрів (без ПДВ).

Однак травнева вартість вже відчутно нижча за квітневу. Так, ціни на травень виглядають дещо по-іншому: 15,45 тис. — 15,85 тис. грн/тис. куб. м. (з ПДВ) чи 12,875 тис. — 13, 208 тис. грн/тис. кубів (без ПДВ).

Водночас вартість газу на хабі TTF у Нідерландах зараз становить 12,468 тис. грн за тис. кубометрів. При цьому світові ціни на газ неухильно знижуються. Така різниця в цінах не зовсім зрозуміла, оскільки, як запевняє наша влада, Україна цьогоріч уже не імпортувала газ, а користувалась ресурсом власного видобутку. Виходить, що власний газ українцям коштує дорожче, ніж той, що продають у Нідерландах.

Щоправда, побутові споживачі у нас поки що отримують газ від Нафтогазу за тарифом 7,96 грн за кубометр, який продовжено ще на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тарифи #комунальні_послуги
ТОП новини
Військкоматів не уникне ніхто: повідомили про важливий нюанс нової хвилі мобілізації
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Ці чоловіки мають терміново з'явитися у ТЦК без повістки, в ухилянтів залишилося лише 10 днів": мобілізація посилюється
Вражаюча карколомна ДТП: тролейбус зніс авто рятувальників і понісся тротуаром збивати перехожих (ФОТО, ВІДЕО)
Оголошення
live comments feed...