Україна продовжує активно розвивати оборонний потенціал і готує нові сили. Нещодавно було оголошено про створення першого жіночого підрозділу з управління безпілотниками. Аби потрапити туди, жінкам потрібно пройти конкурс і показати свою готовність до роботи з військовими технологіями.

Ідея створення такого підрозділу виникла не лише з метою розширення участі жінок у військовій сфері, але й оптимізації військових операцій через впровадження новітніх технологій.

українські ударні БПЛА
українські ударні БПЛА

Депутат Верховної Ради України VIII скликання та військовослужбовець Збройних сил Ігор Луценко оголосив про конкурс на вступ до жіночого підрозділу БПЛА, який вже відкритий для охочих українок. Претендентки повинні будуть пройти серію випробувань, включаючи бойові завдання, навчання та перевірку відповідності вимогам Службою безпеки України.

Очікується, що підрозділ буде тісно співпрацювати зі Збройними силами України, а його основна мета полягатиме у використанні та управлінні безпілотними літальними апаратами. Жінки, які вступлять до цього підрозділу, матимуть можливість проявити свою технічну грамотність, уважність та творче мислення, а також навчитися виконувати складні завдання, пов'язані з управлінням та обслуговуванням сучасних військових технологій.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Для успішного вступу до цього підрозділу рекомендується мати досвід у сфері пілотування, експлуатації, ремонту або обслуговування БПЛА чи подібних систем, а також бажано мати знання з медицини чи програмування.

Нагадаємо, Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Раніше ми повідомляли, що Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку