StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерти закликали не косити газон ще протягом 2 місяців: в чому причина

1 травня 2024, 15:16оновлено 3 травня, 09:20
164504
Експерти з садівництва порадили взагалі не косити газони протягом наступних двох місяців, щоб допомогти "природі та клімату" краще відновитись.
Експерти закликали не косити газон ще протягом 2 місяців: в чому причина
Коли косити газон весною - експерти зробили важливе попередження / Колаж Главред, фото: УНІАН

Зважаючи на похмурий і мокрий квітень, що видався, багатьом з нас не терпиться дістати газонокосарки і підстригти траву тепер, коли дощі, здається, нарешті припинилися. Але експерти закликають почекати зі стрижкою газонів ще принаймні місяць, а дехто навіть пропонує залишити траву до середини липня, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як якісно зробити власний газон на дачі, рекомендуємо наш матеріал: Експерт із садівництва розповів, як привести газон до ладу всього за пару тижнів.

Ініціатива під назвою No Mow May ("Не косити в травні") просить людей залишити свої сади в спокої щонайраніше до червня, і її підтримав відомий натураліст сер Девід Аттенборо та інші експерти з дикої природи. Ідея кампанії полягає в тому, що комахи, такі як бджоли та метелики, використовують газони - а також бур'яни та маргаритки серед трави - для розмноження, запилення та підтримки здорової екосистеми в цю пору року.

відео дня

Підстригаючи газон, ви втручаєтесь у цю екосистему і можете вбити багато комах, які є невід'ємною частиною наших садів. Більше того, якщо вимруть такі комахи, як бджоли, врешті-решт помремо і ми всі.

Британська організація захисту дикої природи Plantlife заявила: "З 1930-х років ми втратили приблизно 97% багатих на квіти луків, а разом з ними зникла і життєво важлива їжа, необхідна запилювачам, таким як бджоли та метелики", - йдеться у заяві організації.

Зазначається, що здоровий газон з довгою травою та польовими квітами приносить користь дикій природі, запобігає забрудненню і навіть може утримувати вуглець під землею.

"Навіть найменші трав'янисті клаптики складають значну частину нашої землі, яка, за умови правильного догляду, може принести величезну користь природі, громадам та клімату", - каже сер Девід Аттенборо.

Сер Девід Аттенборо повторив ці слова в документальному фільмі BBC "Дикі острови", коли закликав людей відкласти стрижку газонів до "середини липня". Він додав: "Вся справа у виборі часу. Відкладення косіння до середини липня дозволяє птахам і комахам завершити розмноження, а квітам - зав'язати насіння".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як підживити газон після зими, рекомендуємо наш матеріал: Коли удобрювати газон після зими: подвір'я вразить своїм виглядом весною.

Експерти мають різні думки щодо того, коли слід знову починати косити. Девід вважає, що середина липня - найкращий час, коли косити можна до 15 липня, тоді як експерт із садівництва Монті Дон пропонує 21 червня. Однак всі погоджуються з тим, що чим довше ви можете обходитися без косіння, тим краще.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти