Про це вона розповіла у програмі «Увага: Кірія» на каналі my.ua.

Передусім гостя програми зазначає, що шлюбний договір можна укладати не лише перед шлюбом, а і під час шлюбу, і навіть останнього дня його існування, просто більшість людей про це не знають. Загалом же, пояснює вона, шлюбний договір – це документ, який має врегулювати майнові відносини між подружжям, і це не тільки для заможних, кому є що ділити, як думає більшість.

«Насправді шлюбний договір – це документ не про те, кому машина, кому квартира, кому дача. Це документ про значно щось важливіше, аніж активи і вирішення питань, кому вони будуть належати. Конституція або статут сім'ї. Я його, до речі, у своїх розробках називаю «бізнес-план розвитку сім'ї» або «дороговказ розвитку сім'ї», - розповідає Наташа Горбаль.

І тут, зазначає адвокат, важливо визначити цілі укладання договору, від цього буде залежати і його зміст: або це мета захисту майна від кредиторів, або це на випадок виникнення або існування ризику відкриття кримінального провадження, або для визначення дороговказу розвитку сім'ї. Зокрема остання ціль, підкреслює вона, і робить зі шлюбного договору статут сім’ї.

«Але ми не можемо забувати, що законодавець чітко сказав, що цим договором регулюються виключно майнові відносини. Тому ми не можемо, наприклад, у шлюбному договорі сказати, що дружина гуляє з собакою там два рази на тиждень, а всі інші дні гуляє з собакою чоловік, тому що це не майнові відносини. Ми можемо говорити лише те, що про гроші», - пояснює Наташа Горбаль.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков розповів про ситуацію на фронті і з Часовим Яром.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, коли Україна буде в НАТО і до чого тут Залужний.