Спека до +24, але подекуди дощі: якою буде погода на Великдень в Україні – прогноз Діденко



Деяким жителям України не обійтися без парасольок на Великдень

- джерело.


За останні дні з гарною та ясною погодою українці вже налаштувалися на те, що і на Великдень світитиме сонечко і ніде не впаде ні краплі дощу. Але, як розповіла синоптик Наталка Діденко у Facebook, де-не-де свято все-таки затьмариться дощовою погодою, а подекуди навіть очікуються заморозки.

Синоптик прогнозує, що у Великодню ніч опадів не очікується в жодній з областей України, але буде прохолодно, лише +4 – +8 градусів, а в східних регіонах ще холодніше – +2 -+5 градусів.

Вже вранці 5 травня сонечко почне активно пригрівати повітря майже у всіх областях країни. Вдень температурні піки будуть на рівні +18+24 градуси. Але жителям західних та північних регіонів не варто тішитись, оскільки на Великдень їм не обійтися без парасольок – тут місцями прогнозуються дощі. Температура повітря у західних областях буде на рівні +18+22 градуси, на Закарпатті до +25 градусів.

Наталка Діденко попереджає, що вже найближчої ночі, 4-5 травня, на сході та північному сході, а також місцями та в центральних областях, окрім Вінницької області, можливе відчутне падіння температури, а на поверхні землі можуть бути заморозки.

Синоптик також зробила попередній прогноз погоди на найближчий тиждень. За її словами, з 8 травня у багатьох областях України загалом похолодає. Заморозки знову можуть з’явитися на півночі, заході та в центральних областях у ніч на 9 та 10 травня. Але все-таки остаточний і точніший прогноз на ці дні з’явиться пізніше.

У суботу 4 травня у всіх областях панує антициклон Sven, який впевнено утримує ясну сонячну погоду та не підпускає дощі на територію України, хоча в юній частині країни можливі пориви вітру до 15-20 метрів за секунду. Температура повітря протягом дня коливалася в комфортних межах +14+19 градусів.

Сообщение Спека до +24, але подекуди дощі: якою буде погода на Великдень в Україні – прогноз Діденко появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: