Українцям розповіли, як працюватимуть відділення банків на травневі свята, у тому числі на Великдень, який припадає на 5 число. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України.

У першій половині травня українці відзначатимуть одразу кілька важливих свят.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Так, 1 травня відзначається День праці, на 5 число припадає Великдень, а вже 8 травня - День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

У Нацбанку нагадали, що система електронних платежів працює в режимі 24/7/365, а отже, банки мають можливість проводити платежі клієнтів цілодобово і без вихідних.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Також на час воєнного стану скасовано вихідні дні у зв'язку зі святами, а отже 1, 5 та 8 травня будуть звичайними робочими днями. Жодних обмежень у графіку роботи банківських установ не передбачено.

"В період дії воєнного стану в Україні тимчасово призупинена дія окремих норм законодавства про працю. Зокрема, Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" визначає, що скасовуються святкові й неробочі дні, у тому числі не переноситься вихідний день на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, валютний ринок чекають на важливі зміни: як можна буде здати або купити долари.

Також наш портал інформував, НБУ склав список, яким банкам слід довіряти свої гроші.

Крім того, ми писали, поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватися.