Долар з євро змушують нервувати: що буде з курсом валют найближчими днями



Подробиці

- джерело.

Наступний тиждень на валютному ринку України обіцяє залишитися стабільним і передбачуваним, без особливих курсових сюрпризів. Такий прогноз надає Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку.
Він зауважив, що основним фактором для ринку буде співвідношення попиту та пропозиції, а також тенденційність їхнього співвідношення. За словами банкіра, коли розрив між ними зростає, активно втручається Національний банк, спрямовуючи процес досягнення балансу.

Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Режим “керованої гнучкості” НБУ встановив певні правила, які, в цілому, будуть діяти і надалі. Навіть при невеликих щоденних або тижневих коливаннях курсів, вони не виходять за межі встановленого курсового коридору.

Щодо чинників, що впливають на ринок, Лєсовий зазначив, що після завершення епопеї з макрофінансовою допомогою від США ситуація стабілізувалася, а Україна очікує потужний пакет міжнародних вливань, що підтримає економіку. Проте, він також зауважив, що військові обставини можуть мати вплив на ринок через їхній вплив на настрої громадян та попит на валюту.

Прогноз курсу валют на наступний тиждень, за словами Лісового, має наступні особливості:

Валютні коридори на міжбанківському та готівковому ринках майже ідентичні та залишаться на попередніх рівнях: відповідно 39-41 грн за долар і 41-43 грн за євро.

Середня різниця між курсами міжбанківського та готівкового ринків становитиме 0,5-0,7 грн, залежно від валюти.

Тижневі відхилення курсу будуть коливатися у межах 1,5-2% від початкового курсу тижня.

За прогнозами, курс долара навряд чи опуститься нижче 39 гривень в найближчій перспективі.

Ці прогнози враховують попередні тенденції та фактори, що впливають на ринок валют.

Сообщение Долар з євро змушують нервувати: що буде з курсом валют найближчими днями появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: