Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ, чия дружина під час війни купила квартиру за понад 20 мільйонів гривень.

Очевидно, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який виступає за прозорість та чесних людей серед ЗСУ чи інших структур України, найімовірніше на стороні Зеленського у цьому рішенні та повністю підтримує таке звільнення.

Зауважимо, відповідний указ опубліковано на сайті Офісу Президента.

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», — йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що відбулись ще й кадрові перестановки в СБУ: президент змінив очільників управлінь Служби безпеки в чотирьох областях.

Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні в середу, 1 травня.

“Провів кілька кадрових замін у Службі безпеки України”, – сказав президент.

Так, указами президента:

Дмитра Нєвєдрова звільнено  з посади начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області і призначено начальником Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області;

Сергія Кононенка звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області і призначено начальником Управління Служби безпеки України в Закарпатській області;

Івана Рудницького звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України в Полтавській області і призначено начальником Управління Служби безпеки України у Волинській області;

Миколу Лисененка звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України у Волинській області і призначено начальником Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.