Малозабезпечені українці мають право на субсидію, яка частково покриває витрати на комунальні послуги. Однак у деяких випадках виплату допомоги можуть призупинити або зовсім позбавити права її отримувати. Про це йдеться у матеріалах Міністерства соціальної політики України.

Особи, які вже отримують субсидію, можуть втратити допомогу через спроби обдурити систему або з власної необережності.

Нарахування субсидій, кадр з відео
Нарахування субсидій, кадр з відео

Наприклад, скасувати субсидію можуть, якщо людина вказала неправильні дані про розмір власного доходу або інших членів сім'ї, зазначених у декларації. Здійснення покупки на суму понад 50 тисяч гривень кимось із членів сім'ї також може поставити хрест за допомогою.

Серед інших випадків, коли субсидію можуть анулювати:

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще
  • домогосподарство накопичило борг за комуналку за період понад три місяці на суму понад 680 гривень. Питання вирішується погашенням боргу чи укладанням договору про реструктуризацію;
  • особі нарахували незаконну субсидію через неточні дані в документах і суму виплат не повернуто ПФУ;
  • людина змінила місце проживання і не попередила ПФУ;
  • допомога скасовується у разі смерті заявника.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube
Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Варто нагадати, що одержувач субсидії зобов'язаний у 30-денний термін інформувати ПФУ, якщо відбулися зміни у складі сім'ї, змінився рівень доходу чи інші обставини, що впливають на надання допомоги.

Раніше портал Знай повідомляв, зробіть це, щоб отримати субсидію: у ПФУ зробили заяву для українців.

Також наш портал інформував, забудете подати – залишитеся без допомоги: відсутність цих документів поставить хрест на субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.