Багато людей люблять банани за їхню солодкість і м'якість, але ці фрукти не завжди корисні. Мало хто знає, що часте вживання може призвести до неприємних наслідків для здоров'я.

Загалом, для здоров'я рекомендується їсти не більше 2 бананів на день, а ті, хто хоче схуднути, повинні обмежити себе одним фруктом на день.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Ось кілька основних причин:

Банани містять близько 100 калорій на фрукт, тому їх не рекомендується їсти у великій кількості, особливо ввечері. Незважаючи на те, що вони не позбавлені вітамінів, банани не містять достатньо жирних кислот і інших важливих поживних речовин.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Банани багаті на крохмаль, особливо коли вони ще не до кінця дозрілі. Це може призвести до запорів і метеоризму. Занадто багато бананів можуть викликати спазми в животі, здуття і відчуття тяжкості.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Якщо ви хочете залишатися бадьорими під час робочого дня, краще утриматися від цього фрукта як перекусу. Щодо здоров'я зубів, банани містять цукор, який може шкодити зубній емалі, особливо якщо ви маєте чутливі зуби.

Що стосується вмісту калію в бананах, то хоча він корисний у помірних кількостях, його надлишок може бути небезпечним для людей з серцево-судинними захворюваннями.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям пропонують космічні ціни на популярний овоч: чому він так різко подорожчав

Вам буде цікаво дізнатися за свіжий сік на сніданок доведеться платити дорожче: огляд цін на фрукти