Чимало українців незадоволені розміром виплат після виходу на заслужений відпочинок. Але не всі знають, що є шанс збільшити свою пенсію на понад 50%. Однак зробити це не так просто. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

Українські пенсіонери рідко можуть похвалитися гідними виплатами й в цьому головний мінус пенсійної системи, що діє. Проте, деякі громадяни можуть суттєво вплинути на розмір своєї пенсії.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, особи, які після досягнення 60 років вирішили продовжити працювати та оформити пенсію пізніше, можуть збільшити свій страховий стаж і водночас свої пенсії.

У ПФУ зазначають, що на 0,5% збільшиться основний розмір пенсії за кожний повний місяць стажу, якщо відстрочити вихід на заслужений місяць терміном до 60 місяців. Якщо ж відстрочка буде більшою за 60 місяців, то розмір підвищення складе 0,75% за кожен повний місяць стажу.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Тобто якщо людина почекає з виходом на пенсію рік, то основний розмір пенсії збільшиться на 6%. Якщо залишитись на роботі на 6 років, то підвищення становитиме до 54%.

Зазначається, що людина має поінформувати органи ПФУ про рішення вийти на пенсію пізніше, інакше її можуть автоматично призначити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шукати іншу роботу чи голодувати на старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн.

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії з інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.