Для українців з’явилися нові ціни на спеції, які є першими у списку необхідних на кухні кожної господині. Йдеться про сіль і перець, які змінилися у вартості. Тож, варто розуміти, скільки сьогодні коштують ці спеції, чи змінилася ціна і яка вартість солі з перцем в супермаркетах.

Нові ціни оприлюднили на офіційному сайті Мінфіну.

Ціни на сіль в Україні

Сьогодні українцям за 1 кілограм харчової морської солі доведеться заплатити, в середньому, 35,75 гривень. При цьому, в березні 2024 року ціни на неї були дещо нижчими – 32,87 гривень. У Megamarket сьогодні ця сіль коштує 37,60 гривень, а в "Ашані" її вартість трохи менша – 33,90 гривень.

Середня ціна на сіль в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна на сіль в Україні. Фото: Мінфін

Ціни на перець в Україні

Зараз за чорний перець горошок 10 грамів потрібно віддати, в середньому, 7,80 гривень, що зовсім не змінилося з березня 2024 року. За таку ж ціну українці куплять таку вагу чорного перцю у відомому гіпермаркеті "Ашан".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

А ось за 20 грамів чорного перцю потрібно віддати вже більше – в середньому, 13,42 гривень. У березні його вартість становила 15,10 гривень, тобто, він тоді коштував трохи більше. У Novus за нього потрібно віддати зараз 11,99 гривень, а у Metro він коштує 13,46 гривень. Ціна у Megamarket трохи вища - там за нього просять 14,80 гривень.

Середня ціна на чорний перець в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна на чорний перець в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що в Україні можуть злетіти ціни на улюблений дитячий делікатес.

Як повідомляли раніше, скільки зараз коштує молода картопля, цибуля і морква в Україні.

Як писав "Знай" раніше, в українських супермаркетах подешевшали деякі види риби.