В Україні нещодавно було прийнято важливі зміни у законодавстві щодо ринку вживаних автомобілів. ВР ухвалила законопроект №9083, який спрощує процеси, пов'язані з перереєстрацією та перепродажем таких авто.

Нові правила допоможуть тим, хто продає машини, адже це дуже популярно в Україні. Раніше дилерам доводилося перереєструвати кожну куплену машину спочатку на себе, а потім покупця після продажу.

вживані автомобілі
вживані автомобілі

За новим законом машини можна вважати товаром, який продають, а не особистим майном. Це означає, що автодилери можуть зберігати автомобілі на своєму складі, не перереєструючи їх на своє ім'я, що спрощує та прискорює процес перепродажу.

При військовому стані, що діє в Україні, додаткова увага приділяється мобілізаційному обліку транспортних засобів. Усі автотранспортні засоби, що використовуються підприємствами, повинні бути поставлені на мобілізаційний облік до ТЦК, що підпорядковуються Міністерству оборони.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Це означає, що автодилерам необхідно отримувати спеціальні довідки про постановку на облік та зняття з обліку кожного автомобіля, що перебуває у їхньому володінні. Такий крок повинен забезпечити контроль за можливим використанням транспортних засобів у військових цілях або їх мобілізацію у разі потреби.

Законопроект №9083 створить нові можливості для розвитку бізнесу у сфері автотранспорту, але також покладає додаткові обов'язки на підприємців у період воєнного стану, що вимагає від них більшої взаємодії з державними органами щодо мобілізаційної підготовки.

Нагадаємо, що одинак ​​у цьому світі: українцям показали унікальний "Запорожець" з мотором Renault

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Перекупам" доведеться мати справу з ТЦК: нові правила перереєстрації уживаних авто