Уявіть собі ситуацію: тви прогортаєте стрічку в соціальних мережах і раптом натикаєтеся на фотографію неймовірної квітки, схожої на котячу морду. І ось уже тисячі людей зацікавлено розглядають цей образ і запитують: "Де можна купити таке насіння?"

Але ось проблема: ця квітка не існує. Він був створений штучним інтелектом, нейромережею, яка породила зображення, що викликало таке захоплення.

Квіти у вигляді котиків / фото: Facebook
Квіти у вигляді котиків / фото: Facebook

Несподівано інтернет ожив цікавістю. Користувачі почали активно шукати місця, де можна було б дістати це містичне насіння. Та й як не купити, якщо квіти цієї рослини виглядають так цікаво.

І, як це часто буває, американці не змусили на себе довго чекати: з'явився веб-сайт, що пропонує купити "насіння" квітки "Сліпуча котяче око" (Cat's eye dazzle) за дуже скромну ціну – всього за 16 доларів.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду
Показати ще

Однак, як виявилось, все це було лише пасткою для довірливих. Користувачі, сподіваючись завести унікальну рослину, виявилися жертвами шахраїв, які забрали з собою не лише цікавість, а й гроші – а в деяких випадках ціна за "пачку насіння" досягала майже 20 доларів.

Квіти у вигляді котиків / фото: Facebook
Квіти у вигляді котиків / фото: Facebook

Подібні випадки можуть здатися кумедними, але вони також нагадують про те, як легко потрапити на вудку в інтернет-світі.

А коментарі користувачів, звичайно, додали трохи гумору до цієї ситуації:

  • "А що якщо нейромережа згенерувала квітки у вигляді котиків, щоб усе почало купувати насіння на сайті, згенерованому їй же, для того щоб зібрати перший внесок на запчастини для Скайнет?"
  • "На початку дев'яностих повівся на рекламу - Полуничне дерево. Купив насіння, виросла трава."
  • "Ви тільки уявіть собі таке на кожному городі."

Нагадаємо, не просто пухнасті та смішні: унікальні особливості котячих лапок, про які ви не знали

Раніше ми писали, такий розумний, що скоро заговорить: коти можуть вивчити людські слова, дивовижні факти

Читайте також: кішка-перевертень не може знайти будинок, лякаючи людей одним своїм виглядом: чому її не треба боятися