• Головна
  • “Бусова” мобілізація не є правомірна, – комендант Львівщини Тарас Грень
16:13, 2 травня

“Бусова” мобілізація не є правомірна, – комендант Львівщини Тарас Грень

“Бусова” мобілізація не є правомірна, – комендант Львівщини Тарас Грень

Працівники Територіальних центрів комплектації не мають повноважень викрадати людей і запихати в буси.

Про це в інтерв’ю Galinfo розповів комендант Львівщини Тарас Грень.

За його словами, ця “бусова” мобілізація є неправомірною.

"І це навіть нема потреби обговорювати. Викрадати людей і запихати, як ви кажете, в буси – це не є повноваженням територіальних центрів комплектації…

…з іншого боку, у нас є так само обов’язок для всіх громадян, мати відповідні військово-облікові документи та бути на обліку. А також приводити у відповідність військово-облікові дані до актуального стану. На жаль, у нас, ну, вибачте за такий термін, модно говорити тільки про права і не говорити про обов’язки. В першу чергу, про свої власні", – додав комендант.

Він також зазначив, що починаючи з 25 квітня в складі контрольних пунктів також будуть присутні працівники ТЦК та СП. Вони виконуватимуть контрдиверсійну діяльність, а також забезпечуватимуть порядок.

"25 квітня у нас було рішення Ради оборони області, яким до складу семи контрольних пунктів, які є в межах Львівської області, було додано по 2 працівники відділів Центрів комплектації та соціальної підтримки і 2 працівники поліції. Тобто разом це було плюс 14 людей нацполіції і 14 людей представників ТЦК… Вони виконують функції в межах своїх повноважень – це, зокрема, питання звірки облікових даних і інші окремі функції, які на них покладено згідно з чинним законодавством України", – розповів чиновник.

Відтак, залежно від ситуації представники ТЦК та СП можуть виписати або не виписати повістку.

«Нещодавно в мене було купа дзвінків про це. То 180 бусів, то 140 груп виїжджають на Львів хапати людей. Очевидно, це повна нісенітниця. Але уявіть собі картину – з 14 осіб на блокпостах зробити 140 груп з інших областей, які їдуть примусово хапати львів’ян. Це теж елемент роботи ворога, інформаційне ІПСО, яке є дуже ефективним тоді, коли ми його сприймаємо».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#юус #тцк #сила #працівники #мобілізація
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
По сусідству з Тернопільщиною лікарі поставили на ноги 12-річного хлопчика, який не міг ходити
"Шалене кохання і багатство": ці знаки Зодіаку зустрінуть другу половинку вже влітку 2024 року
"Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання": ТЦК і мобілізація
Оголошення
live comments feed...