Сьогодні християни всього світу відзначають Страсну п'ятницю напередодні світлого свята Великодня. Страсна п'ятниця або Велика п'ятниця - це найсуворіший і скорботніший день великого посту.

Це день розп'яття Спасителя. Портал "Знай" вирішив вам розповісти, що можна робити цього дня, а що категорично заборонено.

Чого не можна робити в Страсну п'ятницю:

1. Сьогодні не можна веселитися, співати, танцювати, грати в азартні ігри. За повір'ям, на людину, яка розважається у Страсну п'ятницю чекають на нещастя цілий рік.

2. Не можна цього дня пити алкогольні напої, сваритися, кричати та піддаватися тілесним втіхам.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

3. У Страсну п'ятницю категорично не можна брати до рук голку, ножиці, не можна різати, рубати дрова. Порушення цієї заборони вважається великим гріхом.

4. Не можна також і прибирати сьогодні. Усі підготовчі роботи до Великодня слід було закінчити вчора, у Чистий четвер.

5. Не слід жінкам і чоловікам сьогодні відвідувати перукарню та робити будь-які косметичні процедури.

Страсна п'ятниця
Страсна п'ятниця

Що слід робити цього дня:

1. У Страсну п'ятницю бажано відвідати ранкову службу у церкві та принести додому 12 свічок. Свічки потрібно поставити у будинку та дати їм згоріти повністю. Вважається, що свічки принесуть у будинок щастя, благополуччя та достаток наступного року.

2. Сьогодні - останній день, в який слід дотримуватися суворого посту.

3. Цей день слід провести в роздумах і печалі про розп'ятий Христ.

4. У Страсну п'ятницю необхідно змиритися з усіма ворогами, щоб з чистим серцем відвідати церкву на Великдень.

Нагадаємо, що заборонено готувати на Великдень: ці страви ніяк не мають опинитися на святковому столі.

Раніше ми повідомляли про молитви за мир в Україні та за здоров'я близьких: найважливіші слова до Господа на Великдень-2024.