$39.66 €43.08
menu closed
menu open
weather +16 Київ

Окупанти перетворили Донецьк на притулок для російських рецидивістів із "парниковими умовами" – Центр нацспротиву

Окупанти перетворили Донецьк на притулок для російських рецидивістів із "парниковими умовами" – Центр нацспротиву У Донецьк приїжджають воювати російські вбивці та злочинці, підкреслили у ЦНС
Фото: EPA

Незаконна "влада" створила на тимчасово окупованих територіях України практично "парникові умови" для злочинців та рецидивістів з усієї Росії. Про це 2 травня повідомив у Telegram Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій України.

Зокрема, за оцінкою ЦНС, тимчасово окупований Донецьк загарбники перетворили на "притулок для рецидивістів із Росії".

"Сюди з'їжджаються вбивці, аби уникнути відповідальності в себе вдома. Який спосіб життя [вони] ведуть у тимчасово окупованій Україні, пояснювати буде зайвим. Адже вбивства, крадіжка та мародерство стали тут уже буденним явищем", – наголошують у повідомленні.

Нещодавно, за даними ЦНС, у Донецьку був вбивця муедзина з Пензенської області Ібрахіма Ісяняєва, колишній найманець визнаної у світі злочинною організацією російської ПВК "Вагнер" Раіль Хайров.

"До цього його вже судили за вбивство, але помилували, щоб відправивити на фронт. Чи судитимуть зараз – скоріш за все, Раіль знову поповнить ряди "добровольців" російської армії та піде завершувати своє мерзенне життя в одній із лісопосадок на українській Донеччині", – зазначили у Центрі нацспротиву.

Для Кремля й окупаційної влади такі випадки, за оцінкою центру, "просто ідеальні для покращення свого мобілізаційного фонду".

"Але не тільки злочинці стають у ряди окупантів, також російська армія поповнюється наркоманами із Чечні чи жінками з виправних колоній", – зазначили у ЦНС.

Центр національного спротиву нагадав: кожного, хто прийде на українську землю з поганими намірами, притягнуть до відповідальності або знищать.

Контекст

24 лютого 2022 року Росія вторглася в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької та Луганської областей.

Донецьк опинився під російською окупацією 2014 року, бойовики "ДНР" оголосили його своєю столицею.