Google оприлюднив статистику використання ключів безпеки для входу та повідомив, що вони були використані понад мільярд разів у 400 мільйонах акаунтів, повідомляє Engadget.

“З моменту запуску ключі виявилися швидшими за паролі, оскільки вони вимагають від користувачів простого розблокування пристрою за допомогою відбитка пальця, сканування обличчя або пін-коду для входу в систему”, — заявили в Google.

Компанія запустила широку підтримку ключів у 2022 році, а рік тому розгорнула їх у всіх своїх сервісах. За минулі 12 місяців технологію впровадили Amazon, 1Password, Dashlane, Docusign.

Незабаром Google розширить використання ключів для користувачів, які піддаються найбільшому ризику цілеспрямованих атак, у межах своєї Програми розширеного захисту / Advanced Protection Program (APP).

Реєстрація в APP вимагає використання апаратних ключів безпеки в якості другого фактора, але незабаром користувачі матимуть можливість зареєструватися за допомогою будь-якого пароля на додаток до використання своїх апаратних ключів безпеки.

Компанія також розширить захист між обліковими записами, щоб захистити користувачів на різних платформах. Користувачі отримуватимуть сповіщення від Google про підозрілі події з додатками та сервісами, які не належать Google на інших пристроях.