На території Греції археологи виявили скелет жінки, який лежав на бронзовому ліжку. За словами дослідників, які робили розкопки на буровугільній шахті Public Power Corporation, її тіло лежало на цьому ліжку з часів І століття до нашої ери.

Про це повідомляє "2+2".

Вчені визначили, що останки належать, скоріш за все, заможній жінці середніх років. За їхніми словами, ймовірно, вона мала високий соціальний статус і навіть могла входити до числа королевської родини. Все це вчені з’ясували завдяки тому, що вони знайшли в могилі жінки.

Останки жінки, які знайшли в Греції. Фото: 2+2
Останки жінки, які знайшли в Греції. Фото: 2+2

Там дослідники виявили золоте лаврове листя, яке було навколо голови цієї жінки. До того ж, ліжко, на якому лежав цей скелет, мав символіку бога Аполлона. На торцях ліжка були голови русалок, а зверху – водяний птах, який тримав у роті змію.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Бронзове ліжко, на якому лежали останки жінки в Греції. Фото: 2+2
Бронзове ліжко, на якому лежали останки жінки в Греції. Фото: 2+2

До того ж, як відомо, лавровий лист і дерево були священними для цього бога. Тому вчені вважають, що ці речі, які вони помітили на голові у жінки, також могли бути символами бога. Через це дослідники також вважають, що жінка мала релігійний авторитет.

Така знахідка шокувала дослідників своєю унікальністю і стала першою в історії Греції.

Нагадаємо, що на території Швеції дослідники відкопали останки 24-річного чоловіка.

Як повідомляли раніше, в Перу археологи виявили масове поховання за 140 дітьми, яких принесли в жертви.

Як писав "Знай" раніше, в Марокко на території шахти дослідники виявили стародавні останки динозаврів.