Політичний активіст Карл Волох повідомив у своїй соцмережі, що вдалося здійснити розмову з колишнім вищим військовим керівником України Валерієм Залужним. Волох поцікавився у Залужного його можливими політичними намірами. Після відставки з посади було поширено чутки, що можливо, Залужного обмежили у свободі, оскільки він утримується від виступів у ЗМІ.

Залужний зазначив, що почувається добре і не має жодних обмежень. Навпаки, його очікує призначення на посаду дипломата в Великій Британії, і він вже активно готується до цього.

Проте, щодо майбутньої політичної кар’єри, Залужний вирішив утриматися від коментарів до кінця війни, зазначає блогер. Він підкреслив, що таке обговорення може вразити інтереси України в даному часі.

Проте, коли його запитали про можливу участь у президентських виборах після закінчення конфлікту, Залужний зазначив, що така можливість не виключена.

Також під час дискусії Волох поцікавився про можливість кримінального переслідування з боку Офісу президента. За його словами, існує загроза покладення на Залужного «відповідальності за саботаж підготовки до вторгнення». Відповідь Залужного була наповнена впевненістю: він готовий захищати свої права юридично, навіть якщо це буде ризиковано.

«Юридично ми готові захищатися. Мене можуть посадити без причини, але я готовий ризикнути. А від того, що моє ім’я буде пов’язане з дестабілізацією ситуації в країні та загрозою суверенітету – ні», — відповів ексголовком.