Російським окупантам необхідна будь-яка «перемога» на фронті до «інавгурації» Володимира Путіна в травні, адже він розуміє — програш дихає йому в спину. Таку думку сьогодні, 3 травня, у ефірі одного з телеканалів висловив військовий аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

“Будь-яка “перемога” в Російській Федерації зараз, до моменту президентських виборів, після президентських виборів, до “інавгурації” та до мракобісся 9 травня винагороджується неймовірно сильно, кратно. І було вже багато прикладів… Я наведу приклад, який фіксувався з російського боку, з боку російських воєнкорів, коли більш-менш населений пункт, навіть село на кілька хат, не взяте, а знищене повністю, лишилися самі руїни, й російські солдати встромляють туди свій прапор, — одразу ж група високопоставлених офіцерів того напряму виїжджає до Москви для отримання орденів, медалей, грамот, кому пощастить — навіть генеральські лампаси, а кому взагалі пощастить, побачать навіть “Звезду героя”, — сказав він.

Ступак також вважає, що російські окупанти поспішають домогтися якихось успіхів на фронті через наближення допомоги Києву.

“Загалом у Російській Федерації настрій такий, що західна допомога поки що їде, вона ще не вся приїхала, м’яко кажучи. Це великі каравани. Не можна ж привезти відразу 10 ешелонів, розвантажити, тому що це — техніка безпеки, потрібно убезпечити від російських ударів крилатими, балістичними ракетами. Тому везуть маленькими партіями, автомобільними партіями, потрібно розподілити по складах, потім розмістити, перемістити за напрямками ведення бойових дій. Моя така оцінка, що орієнтовно може бути в середині травня ми можемо побачити на фронті перші ознаки присутності західної допомоги”, — сказав військовий аналітик.

Також Іван Ступак не виключає, що після Великодня на фронт у рамках чеської ініціативи вже прибудуть снаряди для Сил оборони України, можливо, буде надана і авіаційна допомога, тому російська армія з острахом чекає, що у них фронт посипеться найближчим часом.