В Україну йде похолодання: у яких регіонах раптово знизиться температура повітря

3 травня 2024, 19:45оновлено 4 травня, 18:45
13817
Синоптики попереджають, що вже 3 травня на території багатьох областей будуть заморозки.
погода
Прогноз погоди в Україні на 4 травня / фото: pixabay

Погода в Україні 4 травня буде сухою та сонячною. Водночас в регіони починає приходити похолодання. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Майже 8-бальний шторм: Україну накрила найсильніша буря місяця.

Синоптики попереджають про небезпеку у всіх регіонах України. Там буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

відео дня

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що на погоду впливає антициклон. Однак на Великдень будуть дощі на території західних та північних областей. 4-5 травня на території східних та північно-східних областей будуть заморозки. Вже з 8-го травня у багатьох областях України серйозно похолоднішає.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

В Україну йде похолодання: у яких регіонах раптово знизиться температура повітря
Прогноз погоди в Україні на 4 травня / фото: ventusky

Погода 4 травня

В Україні 4 травня буде мінлива хмарність. Синоптики не прогнозують опадів. Вітер в цей день буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

"Температура у східних, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3°, вдень 11-16° тепла; на решті території вночі 4-9° тепла, на півдні країни та Закарпатті до 13°; вдень 15-20°, у західних областях 21-26°", - йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +3

За даними meteoprog, 4 травня в Україні буде сухо. Найтепліше буде в Закарпатській області. Там температура повітря підвищиться до +13...+24 градусів. Найнижча температура буде в Сумській і Харківській областях. Там температура повітря підвищиться до +3...+14 градусів.

В Україну йде похолодання: у яких регіонах раптово знизиться температура повітря
Прогноз погоди в Україні на 4 травня / фото: meteoprog

Погода 4 травня у Києві

У Києві 4 травня буде мінлива хмарність. Синоптики опадів не прогнозують. У цей день вітер буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

"Температура вночі 4-9°, вдень 15-20°; у Києві вночі 6-8°, вдень 17-19°", - повідомляє Укргідрометцентр.

В Україну йде похолодання: у яких регіонах раптово знизиться температура повітря
Прогноз погоди в Україні на 4 травня / фото: meteoprog

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) - державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Україні – останні новини

Раніше синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, якою буде погода на Великдень – будуть майже літні температури і дощі. До Великодня в Україні дощів не очікується, а от наприкінці тижня погода трішки зіпсується.

Також раніше народний синоптик дав прогноз погоди на Великдень. Погода перед Великоднем різко зміниться, прогнозує народний синоптик.

Нагадаємо, синоптик дав прогноз погоди на травень 2024 і розповів, де в Україні буде тепло, а які регіони заллє дощами. Загалом травень в Україні буде дощовим та не спекотним, прогнозують синоптики.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти