Непередбачувані наслідки для китайського містечка Наннін спричинило рішення корпорації Apple перенести частину виробничих потужностей з Китаю до Індії та В'єтнаму.

Це змусило одного з головних підрядників компанії – тайванську Foxconn – закрити свій величезний завод у цьому місті, перетворивши його на справжнє "місто-примара". Репортаж YouTube-каналу China Observer, опублікований нещодавно, яскраво демонструє моторошні кадри промислового парку Foxconn у Нанніні.

Місто-привид, скріншот: Youtube
Місто-привид, скріншот: Youtube

Колись на цьому підприємстві працювало 50 тисяч осіб, воно вирувало життям та виробничою активністю. Проте зараз територія заводу практично пустельна після рішення Apple.

Один із місцевих жителів розповів, що для забезпечення життєдіяльності 50-тисячного персоналу заводу щодня закуповувалися неймовірні обсяги продовольства – 60 тонн рису, 1,2 мільйона яєць, 80 тисяч курей та 280 свиней. Після згортання виробництва місто опинилося у скрутному становищі, адже воно фактично втратило основне джерело існування його мешканців.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

iPhone 15 Pro, фото appleinsider
iPhone 15 Pro, фото appleinsider

Хоча в Нанніні є нові багатоповерхові будинки, де раніше мешкали робітники заводу, проте зараз ніхто не хоче купувати там квартири через відсутність роботи та перспективи працевлаштування. Місцеві жителі не мають особливих надій на відновлення роботи підприємства Foxconn, адже компанія вже демонтувала вивіски і, за даними ЗМІ, використовує лише кілька будівель, в основному здаючи їх в оренду.

Нагадаємо, не такі білі та пухнасті: дві панди мало не загризли робітницю зоопарку за їжу

Як повідомляв "Знай.ua", накачуються кокаїном: узбережжя заполонили риби під кайфом

Знай.ua писав, до стоматологів більше ні ногою: чоловікові закрутили зубний імплант прямо в мозок