США не очікують обвалу оборони ЗСУ, Росія не здатна на блискавичний прорив - NYT

4 травня 2024, 00:14
729
Україна зможе стабілізувати лінію фронту завдяки новій військовій допомозі від західних союзників.

США не очікують обвалу оборони ЗСУ, Росія не здатна на блискавичний прорив - NYT
США не очікують обвалу фронту в Україні / Колаж: Главред, фото: Міноборони США, Офіс президента, 43 окрема механізована бригада

Україні вдасться утримати оборону, незважаючи на спроби російських військ досягти результатів до 9 травня. ЗСУ не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту. Про це йдеться в матеріалі The New York Times, який ґрунтується на свідченнях понад десятка посадовців зі США та Європи.

За словами одгого з американських посадовців, у конфіденційній військовій оцінці США дійшли висновку, що Росія продовжуватиме здобувати "незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня", яке має символічне значення для Кремля. Водночас аналіз військових США вказує на те, що "українські військові не зазнають повного розгрому вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів".

відео дня

Деякі співрозмовники NYT сумніваються, що Росія має достатньо сил для серйозного наступу до 9 травня.

"Це вимагало б значного нарощування сил, чого американські посадовці що не бачать", - у матеріалі.

Крім цього аналітики в уряді США стверджують, що Україна зможе стабілізувати лінію фронту завдяки новій військовій допомозі від західних союзників, але це може зайняти певний час. У найкращому випадку це вдасться зробити влітку, а в найгіршому - до кінця року.

Що відомо про The New York Times?

The New York Times - американська щоденна газета, базується в Нью-Йорку. The New York Times висвітлює внутрішні, національні та міжнародні новини, а також містить статті, звіти про розслідування та огляди. Як одна з найстаріших газет у Сполучених Штатах, вона є однією з головних газет країни. Станом на 2023 рік The New York Times отримала 137 Пулітцерівських премій, пише Вікіпедія.

Наступ Росії - плани окупантів до 9 травня

Нагадаємо, окупанти не мають достатньо сил та ресурсів для масштабного наступу в районі Очеретиного. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем ЗСУ, розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Також у Росії немає можливостей захопити Часів Яр на Донеччині, ні до 9 травня, ні взагалі. Окупанти намагаються ускладнити логістику та виснажити ЗСУ, аби просунутися, заявив заступник командира 2-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко.

Як повідомляв Главред, російські окупанти планують розпочати наступ до 9 травня. Начальник пресслужби прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов заявив, що ворог має намір просуватися на сході України та інших напрямках. Він наголосив, що українські захисники готові до будь-яких планів ворога.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти