Величезна втрата для кожного у Збройних силах України — співзасновник громадського об’єднання «Схід та Захід Єдині», волонтер і військовий Едуард Хатмуллін, загинув на війні. Його родина переїхала на Тернопільщину, до Шумська, у зв’язку з повномаштабним вторгненням. Про це повідомив міський голова Шумської територіальної громади Вадим Боярський на своїй сторінці у соцмережах.

«Народився Едуард Хатмуллін у Константинівці Донецької області 1970 року. З 2014 року став одним із засновників волонтерської організації, раніше неодноразово бував на Шумщині. З 2022 року року Едуард став на захист України», — йдеться у повідомленні.

Володимир Голоднюк, координатор громадської організації «Штаб Національного Спротиву Збаразького району», батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка, був знайомий з Едуардом Хатмулліним.

«Це людина, яка ніколи не відмовила. Він був готовий допомогти 24 на 7. Він мав власний бізнес, а з 2014 року почав допомагав військовим. Ми дружили, зустрічалися часто. Він був також одним з організаторів фестивалю «Братина» на Кременеччині, збирав кошти на ЗСУ. З початку повномасштабної війни перевіз родину на Шумщину, сам пішов воювати. Ми вже і спілкувалися на іншу тематику, допомагали його підрозділу».

Координатор волонтерського об’єднання «Схід та Захід Єдині» Василь Конько каже, знав Едуарда Хатмулліна, як щиру, відверту і надійну людину.

«Він був першим засновником громадського об’єднання «Схід та Захід Єдині» та координував його роботу на сході у Костянтинівці, звідки родом, тобто на лінії розмежування. У нас був там склад з волонтерською допомогою і ми туди заганяли фури, Едуард вже розвозив військовим у підрозділи. Після повномасштабного російського вторгнення він перевіз родину до Шумська, а сам пішов захищати своє рідне місто. З Едуардом ми товаришували, але останні два роки було важко. Він служив в добровольчому підрозділі «Санта» Правого Сектору, виконував завдання на Донецькому та Харківському напрямках. Був справжнім патріотом, він був найкращим».

У загиблого захисника залишився 16-річний син, дружина, сестра та мама.