Тарифи на світло підіймуть швидко і суттєво. Новий прогноз від НБУ 

Це станеться через складну ситуацію в енергетиці 

Нацбанк прогнозує, що тарифи на електроенергію в Україні зростатимуть впродовж кількох років - поетапно. При цьому спочатку збільшення цін на світло буде дуже стрімким, через  складну ситуацію в енергетиці. У своїх макроекономічних прогнозах регулятор заклав «достатньо швидке та суттєве зростання цін на електроенергію».

Це формуватиме додатковий тиск на ціни та потреби в збільшенні субсидій для населення, — зазначається у документі.

При цьому у матеріалах Нацбанку йдеться, що підвищення тарифів на послуги ЖКГ зумовить нижчу інфляцію, але накопичуватиме квазіфіскальні дисбаланси та погіршуватиме фінансовий стан державних енергокомпаній.

Це посилюватиме ризики нестабільності на внутрішньому ринку енергоресурсів, погіршуватиме інвестиційний потенціал галузі, тоді як ціновий тиск лише відкладатиметься на майбутнє, — вважають у Нацбанку.

 

Джерело: Мінфін 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень