Російські окупанти вже й самі розуміють провальність цієї війни, тому бунти в армії РФ стали вже буденністю.

Так, на окупованій частині Запорізької області України «елітні» десантники з Пскова влаштували бунт. Вони відмовилися йти на штурм, запланований на одному з ділянок фронту на Великдень.

Про це повідомляє видання одне з видань з посиланням на джерела в українській розвідці.

«Псковські десантники відмовилися йти у проголошений наступ на Запорізькому напрямі. За даними розвідки, атака планувалася на Великдень, але росіяни зі 104 десантно-штурмового полку відмовилися йти в наступ», — йдеться в повідомленні.

Зауважується, що псковські десантники фактично були розгромлені силами оборони України. На цей момент вони втратили понад 60% особового складу. Також відчувається дефіцит техніки, яку українські захисники знищили.

«Їх обіцяли відправити на ротацію, але, мабуть, вирішили повністю обнулити підрозділ у м’ясних штурмах. Наразі на Оріхівщині працює військова прокуратора ЗС РФ, яка намагається знайти бунтівників», — пише одне з видань.

Також російські війська готуються до нових наступальних дій на сході України. Це призвело до змін у керівництві, деяких високопоставлених командирів було замінено.

Експерти з ISW проаналізували наміри російської сторони.

Міністерство оборони РФ за останні місяці провело зміни у керівництві кількох високопоставлених російських командувачів. Наприклад, генерал-полковника Сергія Кузьменка на посаді командувача Східним військовим округом замінив генерал-лейтенант Олександр Санчик, а генерал-полковника Сергія Кузовлєва на посаді командувача Південним військовим округом – генерал-полковника Геннадій Анашкін.

Генерал-полковник Євген Нікіфоров, який раніше керував Західним військовим округом, зазнав перемін. Тепер він обіймає посаду начальника штабу Сухопутних військ Росії.

Генерал-лейтенанта Олексія Подівілова призначили новим начальником штабу Східно-Московського військового округу (SMD), а наразі посада начальника штабу SMD залишається вакантною.

«Командувачі російських військових округів останнім часом також керували відповідним «угрупуванням сил» в Україні. Ймовірно, нові командувачі взяли на себе відповідальність за відповідне угруповання військ свого військового округу», — йдеться в повідомленні.

Росіяни намагаються захопити Часів Яр з усіх сил. Збройні сили України тримають місто до кінця. Якщо ворог здійснить наступ до міста, у вуличних боях вони матимуть перевагу.

Про це заявив Олесь Маляревич, заступник командира батальйону ударних БПАК «АХІЛЛЕС» 92-ї окремої механізованої бригади.

«Ми не можемо коментувати заяви представників ГУР, але щодо Збройних сил України — у нас немає команди втрачати Часів Яр. Навпаки — є наказ тримати Часів Яр. Декілька бригад на цьому напрямку, зокрема й наша, все роблять для того всіма силами та засобами, щоб Часів Яр не віддати ворогу. Наразі ситуація дуже складна, але контрольована, жодних територіальних успіхів за останні дні ворог не мав. Він намагається обійти справа, з Богданівки, зліва — з Іванівського, намагається йти в лоб, де канал, штучна перешкода. Завдання наразі, щоб вони не просунулися в житлову забудову, тому що при перевазі противника в піхоті, в живій силі, довести ситуацію до вуличних боїв не можна, тому що це буде складно. Завдання — вибивати їх на підході до Часового Яру в лісосмугах, це ми й робимо. Артилерія і БПЛА працюють у цьому напрямку», — сказав він.

 

«Вони мають достатньо сил та засобів, щоб штурмувати Часів Яр, тому в умовах дефіциту озброєнь з нашого боку ми намагаємося хитрістю, майстерністю їх перемагати. Це і дистанційне мінування, артилерія, касетні боєприпаси — все, що маємо, застосовуємо щоб зупинити ворога на підходах до Часового Яру. Наразі це завдання виконується», — зазначив військовий.