Німеччина розпочала нову грантову програму для українського бізнесу, яка надає можливість отримати до 1 млн євро на реалізацію проєктів. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Запрошуємо підприємства, які мають намір реалізувати проєкти з екомодернізації власного виробництва. Також враховуємо проєкти, що були розпочаті раніше, але припинені з об'єктивних причин, а також в разі відсутності фінансових можливостей для завершення їх власними коштами», - зазначається у заяві Міндовкілля.

Гроші
Гроші

Грантова підтримка передбачає співфінансування декількох проєктів з впровадження найкращих доступних технологій та методів управління. Кожен проєкт може отримати до 1 млн євро. Прийом заявок на конкурсну програму вже розпочато та триватиме до 30 червня.

Умовою участі є відповідність проєкту вимогам Європейської Директиви 2010/75/ЄС, а також розташування підприємства та його потужностей на території України, за виключенням тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Додатковою умовою є відсутність будь-якої співпраці з країнами-агресорами або компаніями, що діють на їхній території, а також відсутність будь-яких зв'язків з компаніями з санкційних списків ЄС, США чи України.

Грантова програма має на меті стимулювання українського бізнесу до впровадження екомодернізації перед остаточним запуском реформ в Україні. Крім того, успішне втілення цих «пілотних» проєктів стане свідченням готовності бізнесу до переходу на європейські стандарти навіть в умовах воєнного конфлікту.

Нагадаємо, Українцям виплатять 3028 гривень: як отримати

Раніше ми повідомляли: Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році