Збройні сили України нарешті засікли розташування найпотужніших літаків російської авіації. Президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що вся його техніка «непотопляємая», проте українські військові найближчим часом, ймовірно можуть знищити їх вщент.

Причиною цьому, може стати найскоріше прибуття винищувачів F-16 а Україну. Як тільки перші літаки опиняться в Збройних сил України, то унікальні «сушки» будуть перевірені на цю «непотопляємость».

Сергій Братчук, речник Сил оборони України, відзначив, що тактична ворожа авіація та повітряна розвідка залишаються досить активними. Це свідчить про те, що ворог не втрачає надії на нові атаки, зокрема, за допомогою ракет. Він підкреслив, що хоча експортні маршрути працюють, показники економіки повернулися до попереднього рівня перед повномасштабним вторгненням, це не означає, що ситуація повністю безпечна. Ворожа авіація, ймовірно, здійснює розвідку та готується до можливих дій.

Братчук відзначив також загрозу винищувачів п’ятого покоління, так званих «стелсів», здатних до розвідки та атаки. Сили протиповітряної оборони спостерігають ці російські винищувачі та забезпечують супровід, надіючись на їхнє влучання.

«Винищувач так званого п’ятого покоління Су-57, російський «аналогов нет» «стелс», який вони оснащують ракетами Х-69, які теж наробили багато інформаційного шуму у нашому просторі. Наші сили ППО бачать ці російські «стелси», супроводжують. Сподіваюся, буде наступний етап – влучання. Тому «стелсом» не вийшло. Але це загроза», – сказав він.