Путін готує теракти в Москві  — це може відбутись на знакові для РФ дати: Великдень, інавгурацію Путіна або ж 9 травня. Жертв таких дій силовиків можуть бути сотні і тисячі, навіть більше ніж після відомого теракту в «Крокусі».

Агенти українського партизанського руху «Атеш» попереджають про можливі провокації з боку російських спецслужб у найближчі дні. Основна мета цих провокацій — звинуватити українські сили оборони в організації та проведенні терактів на території Росії. За словами «Атеш», в межах таких провокацій планується проведення так званих «антитерористичних мероприятий», під час яких можуть бути затримані мусульмани, у яких нібито знайдуть саморобні вибухові пристрої. Ціль — створити образ зовнішньої загрози та виправдати вжиті заходи.

Також повідомляється, що провокації можуть бути здійснені у двох великих містах Росії — Санкт-Петербурзі та Москві, і агенти «Атеш» закликали людей залишатися вдома та уникати масових зібрань.

У контексті обговорення політичної ситуації в Росії напередодні інавгурації, публіцист та письменник Мурзагулов висловив думку про потенційні провокації. За його словами, слід очікувати «гадостей», оскільки попередні спроби дестабілізувати ситуацію в країні не привели до бажаного результату.

«Чекати якоїсь гадості можна і навіть потрібно, тому що у них не вийшло одним терактом Росію довести до істерики. У них, це я маю вважати, у тих, хто, швидше всього, разом з путинськими силовиками, а можливо і з ним самим теж, влаштовували цей теракт, бо інших зацікавлених людей немає,» — зазначив він.

В контексті інформаційних кампаній, у листопаді 2023 року президент України Володимир Зеленський вже заявляв про підготовку Кремлем масштабної дезінформаційної кампанії під назвою «Майдан-3», метою якої є сіяння розбрату в українському суспільстві. Кирилл Буданов, голова української розвідки, вказав на те, що операція продовжується і набирає обертів, а кульмінацією кампанії очікується в період з березня по травень 2024 року. На ці заходи Кремль виділив значні кошти, у тому числі майже 250 мільйонів доларів на розповсюдження антиукраїнських настроїв через Telegram.