"Молодці, хлопці": українські військові знищили російський Су-25 - Зеленський

4 травня 2024, 21:26оновлено 4 травня, 23:34
1236
Президент подякував українським військовим за знищення російського літака, але попереджає про небезпеку.
Зеленский, Су-25
Українські військові знищили російський Су-25 / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, ДПСУ

Українські військові майстерно знищили російський штурмовик Су-25. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Цей літак вдалося "приземлити" воїнам із 110-ї окремої механізованої бригади. Вони знищили російський літак в Донецькій області.

"Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні чергового російського Су-25 – на Донеччині. Молодці, хлопці!" - сказав Зеленський.

відео дня

Літак Су-25

Су-25 - одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки в зоні бойових дій вдень і вночі при візуальній видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами в разі льотної погоди.

Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також маловисотні повітряні, повільні цілі.

Орієнтовна вартість такого штурмовика дорівнює 11 млн доларів.

Водночас президент додав, що Україна може бути в небезпеці найближчими днями, бо окупанти не припинять завдавати ударів навіть на Великдень.

"Я хочу зараз подякувати кожному воїну в наших мобільних вогневих групах, у Повітряних силах, у розрахунках ППО інших видів та родів військ – усім, хто захищає і захищатиме українське небо від російського терору. Важливо цими днями бути максимально уважними", - додав президент.

Збиття літака Ту-22М3 19 квітня - деталі удару

Нагадаємо, 19 квітня зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил разом з ГУР вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який атакував українські міста крилатими ракетами Х-22. Також у результаті атаки було вперше знищено дві російські ракети Х-22.

Крім цього, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що збиття Ту-22М3 є вендетою за обстріли українських міст, зокрема Дніпра та Дніпропетровщини. Він наголосив, що це послабить спроможності Росії в обстрілах України.

Як повідомляв Главред, після збиття російського бомбардувальника Ту-22М3, інший літак, що брав участь в атаці на Україну, змушений був розвернутися і не здійснив пуску ракет. ЗСУ збили бомбарлувальник на відстані близько 300 км від кордону України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти