$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +23 Київ

Українські прикордонники не дали вивезти в Польщу скрипку Страдіварі – ДПСУ

Українські прикордонники не дали вивезти в Польщу скрипку Страдіварі – ДПСУ Українські прикордонники заявили, що через "Краковець" з України у багажнику авто намагалися вивезти скрипку Страдіварі
Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба / Telegram

Українські прикордонники спільно із митниками запобігли вивезенню за кордон скрипки Antonius Stradivarius 1713 року виробництва, повідомляє 3 травня в Telegram Державна прикордонна служба України.

У ДПСУ розповіли, що музичний інструмент виявили під час огляду на пункті пропуску "Краковець" у багажному відділенні автомобіля, за кермом якого була 28-річна львів'янка.

Прикордонники зазначили, що жінка їхала в Польщу і під час заїзду на територію пункту пропуску обрала смугу "зелений коридор" і повідомила співробітників ДПСУ, що везе особисті речі.

"Виходячи з аналізу та оцінки ризиків, легковик скерували на додаткову перевірку. Згодом у багажному відділенні група [прикордонників] виявила скрипку Antonius Stradivarius виробництва 1713 року, яка може становити культурну та історичну цінність", – ідеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі додали, що скрипку вилучили і передали на експертизу.