$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +20 Київ

У Бєлгороді пролунав вибух, є постраждалі. РосЗМІ пишуть, що російський літак міг упустити бомбу, яка призначалася для удару по Харкову

У Бєлгороді пролунав вибух, є постраждалі. РосЗМІ пишуть, що російський літак міг упустити бомбу, яка призначалася для удару по Харкову У Бєлгороді, ймовірно, вибухнула бомба, яка впала з російського військового літака
Фото: Настоящий Гладков / Telegram

У Бєлгороді (РФ) 4 травня пролунав вибух, повідомив у Telegram губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков.

Губернатор написав, що, за попередніми даними, постраждало п'ятеро людей, пошкоджено 30 домогосподарств і 10 автомобілів.

Що стало причиною вибуху, місцева влада не уточнює, російські військові також не коментували інциденту.

Можливо, на Бєлгород упала авіабомба, припускає місцеве видання "Пепел".

"Зазвичай губернатор завжди повідомляє, що саме стало причиною вибуху, але цього разу він вирішив не розкривати її. Це опосередковано підтверджує, що причиною вибуху стала російська авіабомба, яка впала на будинок під час бомбардування. Також на це вказує характер руйнувань", – пише "Пепел".

Окрім того, час вибуху в Бєлгороді збігається з однією з атак РФ 4 травня по Харкову і Харківській області, зазначає кореспондент видання "ГОРДОН". Це може означати, що бомба, яка впала на Бєлгород, також призначалася для атаки на Україну.

Telegram-канал "Жесть Белгород" опублікував фото хмари диму після вибуху в Бєлгороді о 14.48, інші бєлгородські Telegram-канали написали про звуки вибуху в місті, а потім опублікували фото й відео в інтервалі між 14.30 і 15.00.

Водночас мер Харкова Ігор Терехов 4 травня повідомляв про удари росіян по місту о 14.33 (інформацію пізніше підтвердили в ДСНС України), а о 15.15 окупанти бомбардували село в Харківському районі.

Контекст

Із Бєлгородської області російські окупанти регулярно обстрілюють Харків і Харківську область. Сам Бєлгород також періодично зазнає обстрілів та атак безпілотниками.

Останнім часом авіабомбами країна-агресор намагається атакувати Харків.

У Бєлгородській області регулярно падають російські авіабомби, які "позаштатно зійшли" з російських літаків. 31 березня видання Astra повідомляло, що втрачених російськими військовими авіабомб у Бєлгородській області вже 14 за два тижні. Маса виявлених на землі боєприпасів (переважно ФАБ) становить від 250 кг до 1,5 тонни. 8 квітня Astra писала, що кількість знайдених в області бомб, які впали, зросла до 21.