В Україні може з’явитись ядерна зброя, і надати її може наш найближчий союзник — Велика Британія. Чи не для того, щоб виправити історичну помилку Леоніда Кучми туди відправляють колишнього главкома Валерія Залужного? 

Британія стала однією з перших, хто відгукнувся на допомогу нашій країні, і це було підтверджено не лише словами, але й діями. Сказали «зброя» — і допомога була на шляху. Про це в своєму інтерв’ю розповів ветеран війни і майор запасу Олексій Гетьман.

Олексій Гетьман заявляє, що важливо пам’ятати, що Британія володіє ядерною зброєю, і вона може використовувати свій ядерний потенціал для захисту своїх союзників, щоб забезпечити безпеку і стабільність.

«Британія має ядерну ядерну зброю і вона могла би таким чином захистити нас своїм ядерним зонтиком», — зазначає майор запасу.

Виходячи з цього також варто не забувати про Валерія Залужного, який має стати послом України в Британії. Посол Залужний може працювати на дипломатичному полі на те, щоб стосунки між Британією і Україною досягли такого рівня, щоб ядерний захист нашої країни став реальністю.

Разом з тим Олексій Гетьман заявляв, що варто враховувати, що повернення до ядерної зброї може викликати спірність щодо домовленостей, укладених раніше, зокрема підписаного президентом Кучмою Будапештського меморандуму. Можливо, вони не були достатньо чітко сформульовані і викликають питання щодо їхньої юридичної обґрунтованості. Проте ці розмови важливі, і якщо Британія зможе гарантувати безпеку, це буде важливим кроком для всіх країн Європи, особливо для тих, які не мають власної ядерної зброї.

«Повернемо собі ядерну зброю, бо коли ми віддавали були певні домовленості і час зараз сказати, що вони були не дуже грамотно юридично прописані. Відміняємо ці домовленості, повертаємо все як було, до того як ці домовленості з’явилися. Тобто ви нам нічого не винні, захищати нас не треба, так як ви не захищаєте, так як ми хотіли би. Бо кажете, що неправильно прописані ці домовленості. Тому давайте повернемо собі ядерну зброю і всі заспокоїмось», — підсумував Олексій Гетьман.