Всього окупанти втратили близько 474260 осіб в українській землі. А от Сили оборони Півдня продовжують наносити вогневі удари по місцях розташування противника, його вогневих позиціях і тилу.

Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 116 осіб. Також ворог втратив 23 одиниці озброєння та військової техніки, з них: 1 гармата; 1 зенітна установка; 1 міномет; 12 одиниць авто-бронетехніки; 1 станція радіоелектронної боротьби; 1 станція управління БпЛА; 1 антена; 1 аерофотостанція також було знищено 4 човни. Ліквідовано 2 місця зберігання боєприпасів, склад ПММ, стартова позиція запуска БпЛА та 1 спостережний пункт.

Оперативне командування «Південь» повідомляє, що ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій, проте не досяг успіху.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 5 штурмів: по 2 в районах Старомайорського та Роботиного, 1 в районі Новопілля.

Як відомо, на лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини ворог здійснив 10 безуспішних штурмів. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції. Окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали численних авіаційних ударів із застосуванням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет, використали велику кількість ударних дронів різних типів, постійно здійснюють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 191 розвідувального БпЛА.

За даними Сил оборони Півдня, минулої доби ворог здійснив ракетний удар крилатими ракетами, імовірно “Іскандер-К”, по Одещині. Унаслідок удару поранено 4 цивільні особи, пошкоджена адміністративна будівля, будівлі підприємства, приватні житлові будинки, будівля релігійної установи, вежа стільникового зв’язку.

Водночас вночі в операційній зоні Сил оборони Півдня противник застосував дрони-камікадзе типу “Shahed -131/136”. Силами протиповітряної оборони влучно знищено 3 дрони, з них 1 на Херсонщині, а також по одному у Криворізькому та Нікопольському районах на Дніпропетровщині. Влучань не допущено.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 229 FPV-дронів, 1 ударний БпЛА типу “Ланцет”, скинув з БпЛА різних модифікацій 183 осколкові боєприпаси. Внаслідок застосування ворогом засобів ураження по 10 населених пунктах Херсонщини поранена цивільна особа, пошкоджені багатоповерхівки, приватні житлові будинки, навчальний заклад, об’єкт комунальної інфраструктури, крамниця, господарські споруди та цивільний автомобіль.

За даними зведення, на Миколаївщині ворожа артилерія обстріляла Очаків. На щастя, люди не постраждали, а на Дніпропетровщині ворог обстріляв артилерією Нікопольщину. Унаслідок ворожих обстрілів поранена цивільна особа, пошкоджені приватні житлові будинки, господарські споруди, будівлі підприємств, рекреаційний об’єкт, гаражі, цивільні автомобілі, десяток сонячних панелей та лінії електропередачі.

На жаль, на Запоріжжі під ворожим вогнем перебувало 10 населених пунктів. Унаслідок застосування противником ударних дронів та артилерії пошкоджені приватні будинки та господарські споруди. Жертв серед населення немає.

Як відомо, кораблів флоту противника у Чорному та Азовському морях не спостерігається. Ракетоносії перебувають у пунктах базування. Намагаючись зберегти корабельно-катерний склад, ворог продовжує змінювати місця стоянок.