Вагнерівці продовжують перебувати на території Білорусі, де активно беруть участь у навчанні армії режиму Олександра Лукашенка. Ці навчання, як повідомляє Центр національного спротиву, включають участь бойовиків ПВК «Вагнер» разом із білоруськими військовими 120-ї окремої механізованої бригади, яка базується у Мінську. Ймовірно, таким чином і готується новий наступ на наші території.

Російські військові навчають білоруських військових вести вогонь з танків Т-72Б, бойових машин піхоти БМП-2, гранатометів АГС-17 та мінометів 2Б11 із закритих вогневих позицій. Також лукашенківська армія виконує завдання щодо зайняття позицій, пошуку, блокування та знищення умовного противника.

Під час навчання вагнерівці використовують безпілотні літальні апарати. У Центрі національного спротиву наголошують, що залучення вагнерівців до навчання є частиною інтеграції білоруських державних інститутів у кремлівський апарат. Такі дії є свідченням м’якої окупації суверенної країни.

Нагадаємо, білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. У ЦНС наголосили, що завданням форуму є максимально залучити молодих білорусів до розроблення та виробництва БПЛА для Росії. Також відомо, що кураторами форуму є держсекретар «союзної держави» Дмитро Мезенцев та посол Росії Борис Грізлов. На цьому заході були помічені також вагнерівці.