Часто, навіть у дитинстві, ми могли чути від близьких закиди, що наша постіль не була заправлена. Вже подорослішавши одні люди навчилися прибирати постільне, інші так і не набули цієї звички. Виявилось, що вона й не потрібна.

Чи не застилати постіль корисно - точну відповідь надав один з українських блогерів, який часто ділиться корисними порадами на медичні теми в соціальних мережах.

Постільна білизна. Фото: скрін youtube
Постільна білизна. Фото: скрін youtube

Лікарі стверджують, що в ліжку та постільній білизні живуть пилові кліщі, навіть якщо ви регулярно чистите диван і стираєте наволочки з простирадлами. Якби ви могли віднести свою білизну до лабораторії, то впізнали б, що з ранку кількість комах буде близько мільйона.

Ідеальне середовище розмноження для них – висока вологість та кімнатна температура, тому якщо ви відразу після пробудження накриєте простирадло та наволочки теплою ковдрою, пилових кліщів у постільному стане ще більше.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Самі по собі ці шкідники не є небезпечними для людини, але ризик може виникнути від екскрементів, які залишають комахи.

Пара в ліжку, фото freepik
Пара в ліжку, фото freepik

Кліщові фекалії часто стають причиною:

- ослаблення імунітету;
- алергії;
- Маленьких ранок на шкірі;
- Дерматиту;
- кон'юнктивіту;
- гаймориту та риніту;
- інших захворювань дихальних шляхів.

Єдиний спосіб позбавлення від пилових кліщів - регулярне прання постільного при температурі мінімум 60 градусів, а також ретельне сушіння на відкритій місцевості під сонячним промінням.

Заміна постільної білизни, фото minikar
Заміна постільної білизни, фото minikar

Що буде, якщо не заправляти постіль – реальні наслідки

Насправді максимум, що на вас чекає - це скандал від "другої половинки", яка не знає, чому не можна заправляти ліжко вранці. Ви можете пояснити, наскільки високі ризики, і яку небезпеку несе така звичка.

Ідеальний варіант у такому разі – почекати, поки ліжко охолоне, а вже потім заправлятиме її.

Враховуйте, що якщо ви будете роками спати на одній і тій же білизні, то пилових кліщів не вдасться вивести навіть пранням, тому дерматологи рекомендують міняти наволочки, простирадла і підковдри раз на півроку.

Нагадаємо, будете їсти багато бананів - накопичуйте на стоматолога: чому так.

Раніше повідомлялося, буде пахнути як у квітучому саду: як позбутися затхлості будинку за лічені хвилини.

Також, чим раніше сів на дієту – тим швидше загнав себе у пастку: вчені попередили любителів худнути.