Абсолютно всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити свої дані до ТЦК. Про це заявив представник Генерального штабу Збройних Сил України полковник Юрій Глущенко в інтерв'ю Radio NV.

З 18 травня в Україні набирає чинності закон про мобілізацію, яким передбачено, що всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають з'явитися до ТЦК для актуалізації даних. У цьому військовозобов'язаним виділяється 60 днів.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Оновити дані можна і без візиту до ТЦК, адже з 18 травня запрацює електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста.

"У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. Це буде зроблено з метою розвантаження ТЦК і щоб зробити зручніший спосіб оновлення даних для громадян", - пояснив полковник.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Представник Генштабу зазначив, що оновлення даних не означає, що людина буде одразу мобілізована.

Наприклад, після оновлення даних через електронний кабінет на ВЛК викликатимуть не автоматично, а окремою повісткою. ТЦК прийматиме рішення виходячи з оновленої інформації та наявності тих завдань, які перед ним стоять.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці ломляться в ТЦК перед прийняттям нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне".

Також наш портал інформував, з'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ.

Крім того, ми писали, попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію.