Згідно з українським законодавством, якщо людина має право на кілька видів пенсій (наприклад, пенсію за віком, по інвалідності або у зв'язку з втратою годувальника), вона може вибрати лише один з цих видів для отримання.

Якщо хтось уже отримує пенсію за вислугу років і досягає пенсійного віку, то він має можливість перейти на пенсію за віком.

Важливо, що якщо особа продовжує працювати на посаді, що давала право на пенсію за вислугу років, пенсія їй не виплачується до моменту, коли вона не вирішить перейти на пенсію за віком.

Пенсіонери
Пенсіонери

Процес зміни виду пенсії вимагає подачі заяви і документів, які підтверджують страховий стаж і заробітну плату. Якщо після призначення пенсії за вислугу років особа не працювала, розмір пенсії за віком буде розраховуватися на основі вже наявних даних.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Якщо ж вона продовжила працювати, то при розрахунку пенсії за віком можуть бути враховані новий стаж і заробітна плата.

Люди у Пенсійному фонді
Люди у Пенсійному фонді

Для подання заяви на призначення пенсії можна скористатися онлайн-сервісами Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в податковій хочуть розкрити всі дані про грошові операції українців

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що молода співачка померла просто на сцені, спіткнувшись о свою спідницю: глядачами були пенсіонери

Вам буде цікаво дізнатися українцям впроваджують нову систему – що буде із виплатами з 2024 року