Енергетики мають право відключати електропостачання особам, які нагромадили борг за послуги. Якщо їх діяльності перешкоджають, то фахівці можуть заявитися до споживача в компанії поліції. Про це повідомляє "Прикарпаттяобленерго".

Уникнути відключення світла за борги шляхом недопуску енергетиків не вдасться. У такому разі передбачено спеціальну процедуру і в результаті все одно доведеться або виплатити заборгованість, або сидіти без електрики.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

"​​​​​​​Якщо споживач не допускає працівників здійснити відключення, на нього складається акт про недопуск, після чого виконується відповідна процедура", - зазначили енергетики.

У деяких випадках фахівці обленерго можуть відвідати споживача в компанії поліції. Це загрожує, якщо боржник шляхом конфлікту намагається уникнути відключення світла. У такому разі йому можуть виписати штраф чи навіть притягти до кримінальної відповідальності.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Отключение должников. Фото: скрин youtube
Отключение должников. Фото: скрин youtube

"У випадку погроз споживача в бік енергетиків чи нанесення фізичної шкоди, на місце конфлікту прибуває поліція та збирає свідчення. Якщо провина споживача буде доведена, для нього можлива адміністративна або й кримінальна відповідальність", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто в "чорному списку".

Також наш портал інформував, будуть катастрофічні наслідки для гаманця: фахівці обленерго звернулися до споживачів.

Крім того, ми писали, причина ваших захмарних платіжок: енергетики попередили споживачів.