Генеральний штаб армії країни-агресора Росії готується до проведення навчань із використанням тактичної ядерної зброї. Про це повідомило міністерство оборони РФ 6 травня у Telegram. Ці навчання призначені за дорученням президента країни-агресора Росії Володимира Путіна.

«Під час навчань буде здійснено комплекс заходів щодо практичного відпрацювання питань підготовки й застосування нестратегічної ядерної зброї», – інформує міноборони РФ.

До маневрів буде залучено ракетні з’єднання Південного військового округу із застосуванням авіації, а також сил військово-морського флоту.

У російському відомстві заявляють, що під час навчання буде здійснено комплекс заходів з практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

«Навчання спрямоване на підтримання готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування і з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації», — запевнили у Міноборони.

Раніше колишній командувач військ Сполучених Штатів Америки в Європі Бен Годжес заявляв, що усі ядерні заяви, що лунають з Кремля, не мають реальної загрози. Втім, не можна сказати, що шанси для цього дорівнюють 0.

«Я думаю, що все більше і більше людей усвідомлюють, що загрози Росії з приводу використання ядерної зброї — це тільки загрози. Я не хочу сказати, що це нульові шанси, тому що Росія має тисячі одиниць ядерної зброї, і їх явно не турбує, скільки людей вони вбивають навіть своїх, але я не бачу для них переваги в тому, щоб використовувати ядерну зброю. І особливо якщо Росія сама не піддається прямому нападу з боку НАТО», — пояснив Годжес.