Чоловік незадоволений рішенням компанії "ДТЕК Дніпровські електромережі" відключити його будинок від енергопостачання і вважає ці дії незаконними. Він подав позов до суду з вимогою відновити електропостачання.

Суд у місті Новомосковськ Дніпропетровської області розглядав справу чоловіка, який стверджував, що за рекомендацією від Державної інспекції з енергетичного нагляду, компанія "ДТЕК Дніпрообленерго" мала негайно відновити його електропостачання безкоштовно. Проте, компанія не виконала цю вимогу.

Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК
Дані лічильника світла, скріншот: ДТЕК

Компанія "ДТЕК Дніпровські електромережі" подала зустрічний позов проти чоловіка, заявивши про необхідність відшкодування збитків у розмірі 129 785 гривень.

Вони стверджували, що при перевірці домогосподарства було виявлено самовільне підключення електроустановок до електромереж, що оминало лічильник, призводячи до безоблікового споживання електроенергії.

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Суд вивчив усі матеріали справи, включно з актом про усунення порушення від 23 жовтня 2018 року та актом про підключення, і вирішив, що вимоги чоловіка є необґрунтованими, оскільки електропостачання було відновлено після усунення порушень.

Таким чином, вимога про відновлення електропостачання вже не була актуальною. В результаті, суд відмовив чоловіку в задоволенні позову та задовольнив вимоги компанії "ДТЕК Дніпровські електромережі" про стягнення збитків, завданих порушенням правил користування електричною енергією.

Нагадаємо, пенсійні оновлення: що змінилося у травні

Вам буде цікаво дізнатися більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими