Колишній Главком Збройних Сил України хоч зовсім скоро відправляється в Британію, все ще не розриває свій зв’язок із нашими військовими.

Так, у своїх соціальних мережах Валерій Залужний зворушливо привітав ЗСУ з Днем піхоти та опублікував динамічне відео.

Зокрема, у відео зображені українські захисники, які воюють проти російських загарбників. Відео супроводжується аудіорядом вірша полеглого чернівецького поета та військовослужбовця Сергія Скальда.

До відео він додав такий підпис  :

«Зі святом Вас , кому найважче.
Кому дожити — цілий шлях.
Кому прокинутися — подвиг
А не прокинутися-рай …»

Ці слова лиш підкріплюють думку про те, що Валерій Залужний як ніхто інший підтримує наших мужніх захисників та на новій посаді буде робити все заради наближення перемоги та такого бажаного миру.

Зазначимо, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний почне виконувати обов’язки посла України у Великій Британії вже найближчими тижнями.

Про це в ефірі повідомив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк.

«Наскільки я розумію, офіційно вже там все уточнено. Він буде офіційно послом, мається на увазі щодо агремана та щодо протокольних процедур через Міністерство закордонних справ. Я думаю, що це питання тижнів, відповідно ще деякі логістичні складові треба довирішити», — сказав Подоляк.

Він також зауважив, що кадрові ротації — це нормальний процес у демократичних країнах.

Більше того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що перевагою Залужного на посаді посла України у Великій Британії буде саме його військовий бекґраунд.

Також Кулеба нагадав, що Лондон є однією з найважливіших столиць світу, де присутні посольства країн Глобального Півдня.

«Туди не відправляють абикого. Лондон для будь-якої країни – це надзвичайно важливе місце призначення і в спілкуванні з цими послами, які працюють у Лондоні, я переконаний, що Валерій Залужний буде однією з найбільш шановних фігур, і він принесе багато користі не лише з точки зору двосторонніх відносин з Британією, а й для кулуарної дипломатії з країнами Азії, Африки, Латинської Америки”, – пояснив глава МЗС України.