На наступному тижні не очікується значних змін у курсі долара в Україні. Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, прогнозує, що коливання курсу будуть в межах 1,5-2% від початкового рівня тижня.

Він вказує, що наразі на ринку немає суттєвих зовнішніх чи внутрішніх чинників, які могли б сильно вплинути на вартість долара. Тому, за його словами, українці можуть очікувати відносно спокійний тиждень щодо валютних питань.

За словами Лєсового, на даний момент відсутні явні фактори, які могли б негативно вплинути на валютний ринок. Основним чинником, що формує курс, залишається співвідношення між попитом і пропозицією.

Якщо попит раптово збільшиться або ж пропозиція зменшиться, це може спричинити зміщення курсу. У такому випадку Національний банк України, дотримуючись політики "керованої гнучкості", готовий втрутитися для відновлення балансу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

"Керована гнучкість" означає, що Нацбанк не тримає курс долара нерухомим, але й не дає йому стрімко коливатися. Він дозволяє долару трохи плавати в межах заданих правил, але якщо курс починає занадто сильно змінюватися, Нацбанк втручається.

Вони щодня стежать за курсом і, якщо треба, роблять корективи, купуючи або продаючи валюту, щоб стабілізувати ринок. Наразі все спокійно на валютному ринку, і Тарас Лєсовий, експерт з банку, каже, що хвилюватися наступного тижня не варто.

Можливі невеликі коливання курсу долара, але це звична справа і не означає якихось серйозних проблем в економіці чи фінансах країни.

Нагадаємо, курс долара в Україні в травні 2024 року: чи доведеться "мчати на всіх парах", щоб купити валюту

Вам буде цікаво дізнатися курс долара у травні: чого чекати від валюти