$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +22 Київ

У ГУР прокоментували оголошені Путіним російські ядерні навчання

У ГУР прокоментували оголошені Путіним російські ядерні навчання Юсов наголосив, що ядерні погрози з боку РФ не є новиною
Фото: Media Center Ukraine / Facebook

У російських заявах про проведення навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї немає нічого нового, вони мають створити "інформаційний ефект". Про це 6 травня розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону, його транслював канал "Рада".

Розвідник зазначив, що "всю необхідну інформацію" про заплановані РФ навчання збирають, над цим працюють і українські спецслужби, і весь вільний світ.

"Ядерний шантаж – це стабільна практика режиму [президента країни-окупанта РФ Володимира] Путіна. Якоїсь епохальної новини тут немає", – підсумував Юсов.

Контекст

6 травня президент країни-окупанта РФ Володимир Путін доручив Генеральному штабу РФ підготуватися до навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї.

Спікер Путіна Дмитро Пєсков пояснив, що приводом для навчань стали заяви європейських та американських політиків "про готовність і навіть намір" скерувати війська в Україну.

У МЗС РФ вказали, що навчання, як розраховують у Росії, "остудять гарячі голови в західних столицях". Також у заяві російського МЗС у зв'язку з ядерними навчаннями повідомляють, що будь-які передані Україні літаки F-16 Росія сприйматиме як носії ядерної зброї.

Також Росія заявила, що "розпочинає виробництво" ракетних комплексів середньої й малої дальності, які були заборонені договором про РСМД. У "руйнуванні" цього договору МЗС РФ звинуватило США.