Абоненти мобільного оператора "Київстар" звернулися з питаннями, які є дуже актуальними. Так як з 1 травня компанія підняла свої тарифи на обслуговування мережі, клієнтам цікаво, як за маленької пенсії та зарплати вони зможуть його оплачувати?

Ми зібрали питання, на які в компанії все ж таки зважилися дати відповідь.

  • Я так розумію компанія "Київстар" вирішила, що пенсіонери та інваліди з мізерними пенсіями повинні йти жебракувати, щоб сплатити нові тарифи, або відмовитися від Київстару зовсім. Я розумію, що ми – це крихта для Київстару, але ж...

мобільний зв'язок
мобільний зв'язок

У відповідь на цю претензію представники компанії пояснили, що підвищення цін є реакцією на зростаючі витрати на всі послуги та товари в країні:

"Наприклад, продукти в середньому подорожчали на 30%, пальне та проїзд у громадському транспорті майже в 1,5 рази зросли в ціні (на 40%), але ви платите у цих випадках за той самий обсяг послуг або товарів."

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Вони стверджують, що попри це вони намагаються надавати більше хвилин для дзвінків та додаткові можливості для абонентів.

Звернення до Kyivstar / фото: скріншот Facebook
Звернення до Kyivstar / фото: скріншот Facebook

Наступне питання:

  • Скажіть мені будь-який сенс у вашій послуги "тимчасове призупинення обслуговування номера", якщо я блокую його відразу і ще тиждень знімають кошти?

Відповідь компанії: Якщо станом на 1 число номер був активним, оплата нараховуватиметься до кінця місяця, незалежно від того, що пізніше подано заявку на зупинення. Проте з наступного місяця поки номер тимчасово вимкнено, плата за тариф та підключені послуги не знімається (якщо номер залишається у цьому стані до кінця місяця). Кошти на рахунку зберігаються.
Більше про тимчасове призупинення номера на умовах договору ви можете дізнатись за посиланням.

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

І останнє запитання:
  • У мене пенсія 2361. Навіщо ви підвищили з 75 на 100? Я знаю, що ви зараз писатимете про ціни і все інше, але вам також потрібно зрозуміти, що з такою пенсією важко прожити і повернути тариф по 75.
У компанії відповіли: "Справді, ціна у вашому тарифі змінюється, проте він і зараз залишається одним із найдешевших з можливих варіантів не лише серед тарифів Київстар, а й загалом по ринку. Київстар довго утримувався від цього кроку. Проте зараз компанія не може не реагувати на економічну ситуацію в країні, тому змушена переглянути умови низки тарифних планів."