В Україні субсидія допомагає людям, які витрачають понад 15% своїх місячних доходів на комунальні послуги. Для отримання субсидії потрібно бути зареєстрованим у житловому приміщенні або там проживати.

Особливі умови передбачені для орендарів та внутрішніх переселенців. Є обмеження за площею житла: якщо квартира має площу понад 120 кв. м, а будинок – понад 200 кв. м, субсидію можуть не призначити.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо людина перебувала за кордоном більше 60 днів протягом періоду, який береться до уваги для розрахунку субсидії, і при цьому не має доходів або їх розмір менший за мінімальну зарплату, субсидію також можуть не надати.

Дуже важливо, що доходи всіх членів домогосподарства враховуються під час призначення субсидії. Якщо доходи високі або є значні активи, які можна конвертувати в гроші, шанси на отримання субсидії знижуються.

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

субсидії
субсидії

При розгляді заяв на субсидії державні органи враховують не лише реєстрацію та фактичне місце проживання, а й площу житла, доходи та місцезнаходження всіх людей домогосподарства.

У разі відхилення, можливо, доведеться переглянути умови проживання або надати додаткову інформацію про доходи.

Також наш портал інформував, частина комунальних платежів повернеться вам на рахунок: як отримати гроші

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що терміни, умови, винятки: повний огляд субсидій на літній період

Вам буде цікаво дізнатися хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима