Попри вкрай складну ситуацію, ЗСУ вдалося вибити росіян на Сході та завдати ворогу ледь не рекордних втрат.

Про це повідомив офіцер артилерії бригади Національної гвардії «Рубіж» Володимир Назаренко.

«Ворог перебуває на відстані в сотнях метрів, іноді в десятках. Бувають штурми малими групами, бувають штурми із застосуванням легкої бронетехніки та танків — усе залежить від підрозділів окупаційного війська, які отримують те чи інше завдання», — каже український військовий.

У той же час, він відзначив, що загарбники зазнають величезних втрат на напрямку Бахмута. Лише протягом минулої доби бійцям Сил оборони вдалося відбити 17 штурмів.

«У них насправді величезні втрати, особливо в тих штурмах, де вони пробують просуватися. 99% спроб штурмів невдалі, незважаючи на їхню підготовку і бомбардування ближніх і дальніх тилів», — додав Назаренко.

Варто відзначити, що українські захисники вигнали російських загарбників з позиції на одному з участків Східного фронту. Відео захоплення ворожої позиції оприлюднила рота ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБпАК) 79-ї ОДШБр PERUN GROUP.

Оператори використали дрони зі скиданнями та підтримували штурмові дії української піхоти. Військові не уточнюють, де саме відбулася битва.

За відео можна зрозуміти, що група росіян ховалась у гусеничному тягачі «МТ-ЛБ», який використовується як бронетранспортер.

Після їх виявлення український безпілотник прилетів і скинув гранату на бронемашину. Після вибуху росіяни зрозуміли, що їх витіснили, і вирішили приховатися в прилеглих укриттях на місці колишньої лісосіки. Протягом усього цього часу український безпілотник стежив за ворожою піхотою, тому ЗСУ знали, куди сховалися окупанти.

Після цього безпілотники 79-ї ОДШБр почали наносити удари по укриттю. Вони скидали на позиції боєприпаси, руйнуючи перекриття та змушуючи росіян шукати інші схованки. Пізніше група української піхоти підійшла до ворожих позицій і розпочала їх штурм. Після відмови здатися укриття з росіянами почали закидати гранатами.

В результаті дій української піхоти та операторів дронів укріплення були розбиті, а загарбники ліквідовані. Принаймні четверо російських солдат загинули.

Також у програмі телемарафону офіцер артилерії 4-ї бригади Національної гвардії України «Рубіж» Володимир Назаренко, відомий під позивним «Сонечко», поділився своїми емоціями і що відбувається на Бахмутському напрямку.

«Ситуація вже котрий місяць залишається дуже напруженою. Ворог не збавляє темпів, спроб просуватися. Немає перепочинку, не вщухають обстріли. То на одну посадку, то на іншу ворог постійно намагається сунути. Це як малі штурмові групи, вони намагаються максимально приховано, під прикриттям рухатися. Бувають штурми й із застосуванням легкої броньованої техніки, танків. Іноді це кілька одиниць, а іноді й десятки», – сказав Назаренко.ї

Також він зауважив, що Росія постійно шукає нові способи та тактики, щоб прорвати українську лінію оборони.

«Їхня фантазія не має меж, вони роблять ті дикі речі, які схожі на колхоз. Оці мангали, весь світ сміється. Вони пробують різні методи. На жаль, вони вчаться на помилках і розвиваються. Їм постійно підвозять резерви, постійно поповнюють особовий склад. У них величезні втрати, особливо під час штурмів. 99% цих штурмів невдалі, навіть попри підготовку, їхню артилерійську роботу. Активно використовують БПЛА як для розвідки, так і ударні», – зазначив Назаренко.