У зв'язку з ухваленим законом про мобілізацію в Україні, який тимчасово забороняє видачу закордонних паспортів чоловікам призовного віку, чоловіки у соцмережах активно обговорюють можливість відмови від українського громадянства та що робити, якщо закінчився закордонний паспорт, особливо тим, хто знаходиться у Чехії.

Чоловікам призовного віку, які знаходяться за кордоном і чий закордонний паспорт закінчився, не видадуть новий документ до тих пір, поки вони не внесуть свої дані через електронний кабінет військовозобов’язаного у відповідність до закону про мобілізацію.

Гроші та паспорт України / фото
Гроші та паспорт України / фото: depositphotos

Cizinecký pas в Чехії може бути варіантом для тих, хто має на території Чехії посвідчення на постійне місце проживання, але не може отримати новий закордонний паспорт. Для отримання цього документа потрібно довести, що неможливість отримати новий паспорт є обставиною, незалежною від власної волі.

Відмова від українського громадянства є складним процесом, який вимагає великої кількості документації та часу, та не є вирішенням проблеми з паспортом, адже відмова не набуває чинності миттєво і потребує згоди державних органів України.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Чоловіки, у яких закінчився закордонний паспорт, мають звернутися до найближчого консульства України для отримання детальної інформації та можливих рішень.

Нагадаємо, Георгій Біркадзе розповів, чому непридатні до мобілізації чоловіки мають знову пройти ВЛК: «Прийшов, заплатив гроші»

Вам буде цікаво дізнатися Безугла придумала, що робити чоловікам за кордоном. Цього ніхто не хоче