Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються виробництва сільськогосподарської продукції, є дуже важлива інформація. Так, уже з 1 травня стартує подання заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершено бойові дії.

Кошти у розмірі 8 тисяч гривень на 1 га надаватимуться виробникам сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

Про це йдеться у заяві Міністерства аграрної політики та продовольства, яка активно залучає американських сенаторів до стратегічних реформ в Україні.

Аграрій. Фото: кадр Youtube
Аграрій. Фото: кадр Youtube

Відомо, що допомогу матимуть змогу отримати сільгосптоваровиробники окремих районів Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Земельний пай, скріншот: YouTube
Земельний пай, скріншот: YouTube

Райони визначено згідно з наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309. Самі заявки прийматимуться у Державному аграрному реєстрі до 30 червня 2024 року.

Також варто нагадати той факт, що український парламент планує продовжити термін реєстрації незатребуваних земельних ділянок до 2028 року через продовження війни та окупацію частини території України, оскільки це ускладнює для власників дотримання поточних термінів.

Нагадаємо, Укрпошта продає закордонні та вживані машини: хто може купити.

Раніше повідомлялося, що фермерам пропонують збільшити врожаї за допомогою супутника: що потрібно робити.

Також, Фірташ "героїчно" просить владу зупинити потік добрив із РФ: "Заважає заробляти".